Формацията ще е обичаща, а не мразеща, заяви Николай Дренчев Изключените

...
Формацията ще е обичаща, а не мразеща, заяви Николай Дренчев Изключените
Коментари Харесай

Депутати създават нова партия – патриотична, но и „с човешко лице“

Формацията ще е обичаща, а не мразеща, съобщи Николай Дренчев

Изключените от „ Възраждане “ депутати оповестиха желание за основаване на нова партия . Те дадоха брифинг в Народното събрание. С тях бяха и четиримата съветници в Столичния общински съвет (СОС), които бяха изгонени от партията на Костадин Костадинов.

„ На България е необходим нов политически индивид, нова политическа организация. На България е нужна нова опция – една опция за България “, сподели депутатът Николай Дренчев . „ Това, което ние виждаме, е нуждата от една нова патриотична организация, която обаче е с човешко лице; която не е отричаща, а е утвърждаваща; която не е мразеща, а е обичаща. “

Дренчев уточни, че в страната е налице политическа рецесия и се очаквали предсрочни парламентарни избори, които нямало да трансформират значително конфигурацията в Народното събрание (НС). Той изясни, че седмината ще работят за " нов политически индивид, нова политическа организация ", без да загатва думата " партия ".

Не стана ясно дали те считат да вземат участие на предстоящите през юни предварителни парламентарни избори. Това не би могло да се случи с нова партия, за чието основаване те нямат време. Вариант е обаче да основат коалиция от съществуващи партии. 

Според Николай Дренчев " Възраждане " и нейната идея изпаднали в изолираност и се превърнали в " чучело " поради " крайната истеричност, с която се слагат въпросите " и неуместния звук на водене на разговор. 

Иначе задачите на бъдещата групировка се припокривали с тези на партията на Костадин Костадинов. Различен обаче бил методът за тяхното реализиране. 

Гледайте тук:





 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР